Mini wellness vakantie

Eén dagje wellness kan al aanvoelen als een complete vakantie. De warmte, ontspanning en eventuele massages en andere behandelingen zijn pure verwennerij voor lichaam en geest. Stel je voor wat een complete wellnessvakantie naar een speciaal wellnesshotel voor positief effect heeft!
De sauna als gezondheidscentrum
Wist je dat sauna’s bij de Vikingen een soort gezondheidscentra waren? Een sauna was een hygiënische en weldadige plek om gezond te blijven, verkoudheden en andere kwalen ‘eruit te zweten’ en zelfs kinderen te baren.

Nog steeds kan een bezoekje aan een wellnesscentrum je gezondheid een oppepper geven. De afwisseling van warm en koud is goed voor de bloedsomloop en dat geldt ook voor massages en andere wellnessbehandelingen. Ook je weerstand vaart er wel bij als je af en toe naar de sauna gaat. Voor een vakantie waarin je even helemaal wilt bijkomen, is wellness dus eigenlijk een heel goed idee!

Gezonde voeding

Om al die weldadige effecten extra kracht bij te zetten, kun je op wellnessbestemmingen vaak lekker en gezond eten. De lekkerste sapjes en salades zorgen ervoor dat ook je inwendige mens helemaal bijkomt tijdens je wellnessvakantie. Enne… geen zorgen: af en toe ‘zondigen’ kan en mag ook.

Boek een wellness hotel of een wellness minivakantie

Stralend terug van vakantie

Om het helemaal af te maken, kun je in een wellnesscentrum vaak ook nog eens werken aan je uiterlijke schoonheid. Laat je verwennen door de manicure of pedicure en verwen je huid eens met wat extra aandacht. Allemaal van die dingen die er thuis net wat te vaak bij inschieten.

Wellnesshotels boeken, hoe doe je dat?

Dus waarom niet eens een keertje een minivakantie naar een wellness hotel? Er zijn in verschillende aanbieders die overnachtingen of zelfs complete arrangementen naar wellness hotels aanbieden. Niet alleen binnen Nederland of België maar ook in Duitsland, Frankrijk en zelfs Scandinavië.

Boek een wellness hotel of een wellness minivakantie

Geef Commentaar